Мерки / Тип на честички / PAHs
декември 10, 2023
Промовирање на употребата на квалитетно огревно дрво за греење во домаќинствата
декември 10, 2023
Спроведување забрана за горење несоодветни или отпадни материјали во грејните тела во домаќинствата
декември 10, 2023
Забрана за горење јаглен во грејните тела во домаќинствата
декември 10, 2023
Замена на старите системи за греење кои користат цврсто гориво со модерни грејни тела на пелети, со помош на финансиско субвенционирање
декември 10, 2023
Дефинирање области каде што е задолжително поврзувањето на новите објекти на мрежата од централно греење и мрезата за гас
декември 10, 2023
Забрана за греење на дрва во области со централно греење и греење на гас
септември 21, 2022
Лето без пожари – превенција на пожари и палење огнови на отворено