Искористување на рекреација на отворено за зачувување на животната средина

Овој настан истражува како да се искористи растечкиот ентузијазам на американската јавност за рекреација на отворено во име на грижатата за животната средина и климатските активности. Се повеќе и повеќе луѓе се
за одење надвор за одмор и рекреација.

Како може тој тренд да се искористи за да се изгради потребната јавна и политичка волја за акција за климатските промени и другите форми на грижа за нашата планета? Можеме ли да постигнеме еднаквост
во пристапот на отворено за да се зајакне чувството на заедничка одговорност за земјиштето?

leveraging outdoor recreation for environmental stewardship

Повеќе информации за настанот и како да се пријавите можете да прочитате на линкот подолу

Други содржини кои можеби ќе те интересираат